Tentoo verzorgt de salarisadministratie van jouw klanten


Kies voor continuïteit, kennis
en een vast aanspreekpunt

Als boekhouder of accountant ben je dagelijks bezig met de financiële huishouding van je klanten. Een belangrijke rol waarmee je de zorgen van je klanten wegneemt. Het kan zijn dat je ook de salarisadministratie verzorgt, hoewel dat misschien niet je specialiteit is.

Schakel daarom de expertise in van Tentoo. Je laat dan de salarisadministratie van je klanten verzorgen door onze salarisspecialisten. Jouw klant wordt geholpen door experts, maar wel onder jouw leiding en toezicht.

Jack Paanen van Administratiekantoor Diemen:
“Toen ik in 1998 de boekhouding begeleidde van het bedrijf van mijn dochter en schoonzoon, kwam ik in aanraking met Tentoo Partners. Zij verzorgden de salarisadministratie van dat bedrijf en sinds die tijd werken we samen. In de loop der jaren zijn er steeds meer bedrijven waarvoor ik de boekhouding doe en Tentoo de salarisadministratie. Die samenwerking gaat perfect en ik kan het werk met een gerust hart aan Tentoo overlaten. Ik weet dat het goed wordt uitgevoerd en dat ik bevestiging krijg van wat er is gedaan. Dat is een fijne geruststelling."

Specialistische kennis

Het voeren van een salarisadministratie is een specialisme. Een nauwkeurige bezigheid waarbij je je geen fouten kunt permitteren. Bovendien heb je veel kennis nodig. Want hoe ga je om met stagiaires? Hoe verwerk je een auto of telefoon van de zaak? En wat mag wél en niet worden opgenomen in de werkkostenregeling?

Een tijdrovende klus

Het kost vanzelfsprekend veel tijd om alle regels rondom salarisadministratie te kennen en te leren toepassen. Maar ook wanneer je alle kennis hebt eigengemaakt, ben je maandelijks veel tijd kwijt aan het voeren van de salarisadministratie én het doorvoeren van mutaties. Belangrijk bij het voeren van een salarisadministratie is het waarborgen van de continuïteit. De medewerkers van je klanten verwachten op een vaste dag hun loon en dat de salarisstrook foutloos is.

De 5 risicofactoren
bij het voeren van een salarisadministratie

Kosten die je maakt

Het voeren van een salarisadministratie kost geld. Daar hoeven we niet omheen te draaien. Je betaalt licentiekosten voor software die je gebruikt. En die kosten kunnen hoog oplopen. Verder kost elk uur dat je besteedt aan salarisadministratie geld, want die tijd stop je niet in het sterker maken van je eigen onderneming of specialisme.

Wet- en regelgeving en cao's veranderen

De afgelopen jaren zijn veel wetten veranderd. Denk alleen al aan de Wet Werk en Zekerheid, de Wet Werken na AOW en de Werkkostenregeling. Dit heeft grote gevolgen voor de salarishuishouding. Ook zijn veel cao’s de afgelopen jaren gewijzigd en algemeen verbindend verklaard. Wanneer je de salarisadministratie verzorgt, moet je op je hoede zijn voor mogelijke wijzigingen én weten hoe je dit doorvoert in de salarisadministratie.

Loop geen risico op een boete of naheffing

Een salarisadministratie moet 100% correct zijn. Worden de regels niet nageleefd of sluipt er een fout in? Dan kun je de Belastingdienst op je dak krijgen. En dat heeft vaak nare gevolgen. Je kunt een boete of naheffing krijgen.