Klant aan het woord | Administratiekantoor Diemen


'Boekhouden is veel leuker dan stilzitten'

Dit is het verhaal van Jack Paanen. Zelfstandig ondernemer en zoals hij zelf zegt ‘een echte bèta-man’. Jack is eigenaar van Administratiekantoor Diemen en verzorgt de boekhouding voor diverse MKB’ers. Tot zover niets bijzonders zou je zeggen... Maar Jack is 79 jaar en werkt nog iedere dag!

“Op mijn negende kwam ik voor het eerst in aanraking met boekhouden. Mijn vader gaf me wekelijks 75 cent zakgeld en leerde me al mijn inkomsten en uitgaven bij te houden. Wekelijks zag ik mijn inkomsten groeien en toen was ik om. Sindsdien ben ik altijd administratie gaan bijhouden."

"Hoewel ik 79 jaar ben, moet ik er niet aan denken om te stoppen."

"Als hobby deed ik al wat administratief werk voor vrienden, maar pas op mijn 33e begon ik er mijn inkomen mee te verdienen. In 1973 begon ik namelijk mijn eigen boekhoudkantoor. Sindsdien werk ik dagelijks met héél véél plezier aan de administratie van vele MKB’ers."

"Voorheen werkte ik nog in schriften, maar vandaag de dag is alles gelukkig gedigitaliseerd. Formules worden voor je uitgerekend en het is een stuk makkelijker communiceren met de Belastingdienst. Dat zijn pluspunten. Al moet ik bekennen dat ik veel zaken nog steeds met de rekenmachine nareken!"

"Zolang ik kan werken met mijn vingers en mijn verstand goed blijft, blijf ik dit werk doen."

Gerust hart dankzij Tentoo

"Toen ik in 1998 de boekhouding begeleidde van het bedrijf van mijn dochter en schoonzoon, kwam ik in aanraking met Tentoo Partners. Zij verzorgden de salarisadministratie van dat bedrijf en sinds die tijd werken we samen. In de loop der jaren zijn er steeds meer bedrijven waarvoor ik de boekhouding doe en Tentoo de salarisadministratie. Die samenwerking gaat perfect en ik kan het werk met een gerust hart aan Tentoo overlaten. Ik weet dat het goed wordt uitgevoerd en dat ik bevestiging krijg van wat er is gedaan. Dat is een fijne geruststelling."

Na de vakantie direct aan de slag!

"Hoewel ik 79 jaar ben, moet ik er niet aan denken om te stoppen. Als ik bijvoorbeeld terugkom van vakantie, ga ik nagenoeg gelijk naar mijn kantoor, open de post en ga aan de slag. Zolang ik kan werken met mijn vingers en mijn verstand goed blijft, blijf ik dit werk doen. Dit is toch veel leuker dan stilzitten?!”