HR-advies van Tentoo


Heb je zelf geen HR-afdeling en nemen HR-gerelateerde werkzaamheden steeds meer van jouw tijd in beslag? Tentoo helpt je met het opzetten en opvolgen van een strak HR-beleid.

Ondersteuning bij HR-beleid

HR is een vak apart waar ook veel wettelijke bepalingen aan vastzitten. Wanneer een organisatie groeit, groeien de HR-verantwoordelijkheden net zo hard mee.


Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van de actuele wet- en regelgeving op het gebied van HR. En hoe ga je om met arbeidsvoorwaarden, functioneren en personeelsdossiers? Welke stappen zet je bij ontslag en langdurig ziekteverzuim? Hoe kun je personeel beter vinden, binden en boeien? Vanuit onze expertise willen wij een bijdrage leveren aan alle organisaties die werken aan een goed functionerend HR-beleid. Denk hierbij aan:


  • Arbowetgeving en ondersteuning bij ziekteverzuim;
  • Beoordelingsbeleid en beloningsbeleid;
  • Opstellen van een personeelshandboek;
  • Het opzetten van een gedegen personeelsdossier;
  • Advies bij alle overige HR-zaken binnen je organisatie.

Interim HR

In overleg met jou schrijven wij het beleid uit en rollen wij, indien gewenst, het beleid ook uit binnen de organisatie.


Tentoo heeft meerdere ervaren HR-adviseurs beschikbaar voor interimopdrachten. Zij zijn inzetbaar vanaf een dagdeel per week. Onze HR-adviseurs nemen op locatie alle HR-gerelateerde werkzaamheden van jou over of ondersteunen jou bij de HR- werkzaamheden. Zij of hij is op dat moment onderdeel van jouw organisatie en op HR-gebied aanspreekpunt voor alle medewerkers. Op deze manier leert de HR-adviseur de organisatie, werknemers en bijbehorende HR-vraagstukken nóg beter kennen. Vaak kiezen klanten voor deze oplossing wanneer de organisatie simpelweg te klein is voor een HR-afdeling.

Wist je dat...

...werkgevers verplicht zijn om een contract af te sluiten met een arbodienst? Het afsluiten van een basiscontract hoeft niet heel duur te zijn. Echter adviseren wij je om ook de aanvullende verzuimpakketten in overweging te nemen om onverwachte bijkomende kosten te voorkomen. Wij brengen jou graag in contact met onze partner.

...je als werkgever verplicht bent een Risico inventarisatie en Evaluatie (RI&E) te hebben om de gezondheid en veiligheid binnen jouw organisatie te bevorderen? Het niet hebben van een RI&E levert een boete op.