ONDER­NEMEN IN DE BEVEILIGING

Werken in de beveiliging is een vak. Een spannend, gaaf en dynamisch vak, waarbij je jezelf als professional via de meest uiteenlopende opleidingen kunt (door)ontwikkelen en specialiseren

Als werkgever of zzp’er krijg je echter ook te maken met dingen die je waarschijnlijk veel minder graag doet dan het beveiligingswerk. Zoals het papierwerk en de taken en plichten die bij het ondernemen horen.

Maak het jezelf makkelijk

Tentoo neemt veel beveiligers administratieve werkzaamheden en risico’s uit handen, zodat zij zich kunnen richten op hun vak: beveiligen. Tentoo maakt het bovendien extra aantrekkelijk – voor jou en/of je medewerkers - om de gecertificeerde vakopleidingen van Matulessy Tactical Training & Support te volgen.

Scroll of swipe naar beneden om te zien hoe Tentoo jou kan helpen.

VOOR WERK­GEVERS


Gemak en flexibiliteit

VOOR ZZP'ERS


Vrijheid en zekerheid

VOOR WERK­GEVERS

Beveiligers inzetten

Je wilt (door)groeien met je beveiligingsbedrijf. Dat betekent dat je extra beveiligers nodig hebt om meer klussen en grotere projecten aan te kunnen. Wil je zelf beveiligers aannemen? Houd dan rekening met de administratie en risico’s die bij het werkgeverschap komen kijken.

Denk aan administratief werk zoals:

 • Het sluiten van arbeidsovereenkomsten
 • Het aanmelden van medewerkers bij de belastingdienst
 • Het voeren van een correcte salarisadministratie
 • Het verstrekken van loonstroken en jaaropgaven
 • Het verwerken van ziek- en betermeldingen
 • Het afdragen van alle verplichte sociale verzekeringspremies

En de risico’s?

Het grootste 'gevaar' is de kans op (langdurig) doorbetalen wanneer een medewerker ziek is. Maar je loopt als werkgever ook het risico op boetes en naheffingen wanneer je salarisadministratie of afdrachten niet kloppen.

Zie je op tegen de werkgeversadministratie en -risico’s? Dan is Tentoo er voor jou.

Beveiligers verlonen via Tentoo

Als je beveiligers verloont via Tentoo, neemt Tentoo alle bovenstaande administratieve handelingen en risico’s uit handen. Jij blijft de baas, maakt de werkafspraken met de beveiligers en stuurt hen aan op de werkvloer. De rest verzorgt Tentoo. Zo kun jij groeien zónder administratieve zorgen.

Personeel in goede handen

Tentoo is juridisch werkgever van duizenden flexkrachten en freelancers en weet hoe het met je beveiligers moet omgaan. Jij weet hierdoor dat je jouw werkgeversplichten goed vervult, terwijl je er zelf geen omkijken naar hebt. Groot bijkomend voordeel: via Tentoo kun je beveiligers op flexibele basis inzetten, net wanneer je ze nodig hebt.

Beveiligingsexpert

Tentoo ondersteunt veel beveiligingsbedrijven en werkt conform de cao's 'Particuliere beveiliging' en 'Evenementen en Horecabeveiliging'. De verloningsspecialisten van Tentoo volgen de ontwikkelingen in de branche op de voet, zodat jouw beveiligers gegarandeerd worden verloond volgens de geldende wet- en regelgeving.

Gratis opleiden

Elke beveiliger die je via Tentoo verloont, mag onbeperkt en gratis gebruikmaken van het online leerplatform Academy for Flex. Hierop staan vele honderden trainingen en micro-learnings en dit aantal groeit continu. Tentoo heeft een speciale samenwerking met Matulessy Tactical Training & Support. Meerdere gecertificeerde trainingen van Matulessy zijn gratis beschikbaar, andere opleidingen kun je eenvoudig tegen gereduceerd tarief voor ze openstellen. Zo maak je het opleiden van je beveiligers efficiënter, laagdrempeliger, goedkoper en gemakkelijker.

Zzp'ers inzetten

Zet je veel zzp-beveiligers in? Ook dan komt er de nodige administratie bij kijken en ook dan kan Tentoo dit makkelijker maken voor jou. Dit heeft bovendien grote voordelen voor beveiligers.

Jouw werkgevers­voordelen:

Je kunt je beveiligers inzetten wanneer je ze nodig hebt

Tentoo betaalt door bij ziekte

Je stuurt zelf je beveiligers aan

Loonuitbetaling en salarisa­­d­ministratie worden verzorgd

Tentoo begeleidt beveiligers bij ziekte en re-integratie

Jij hoeft je niet te verdiepen in arbeidswetten en -regels

Gratis opleidingen voor je beveiligers

Een helpdesk zit klaar voor jou én je beveiligers

VOOR ZZP'ERS

Zelfstandig beveiligen

Als zelfstandig beveiliger aan de slag? Gaaf! Werken waar, wanneer en voor wie je wilt en wellicht houd je er netto ook nog meer aan over. Maar verdiep je wel goed in het zelfstandig ondernemen, want daar komt meer bij kijken dan velen denken. Als zzp’er heb je behoorlijk wat administratieve verplichtingen en loop je risico’s.

Administratieve plichten

 • Inschrijven bij de KVK
 • Facturen versturen
 • Bonnetjes archiveren
 • Omzetbelasting aangeven
 • Achter wanbetalers aanjagen
 • Jezelf uitbetalen
 • Verzekeringen afsluiten

Risico’s

 • Geen inkomen bij ziekte of arbeidsongeschiktheid
 • Geen inkomen wanneer je (tijdelijk) geen werk hebt
 • Boetes of naheffingen bij foutieve aangiften

Kijk jij uit naar de vrijheden en inkomsten als zzp'er, maar minder naar de risico's en administratieve rompslomp? Er is een manier om zelfstandig te ondernemen met alle zzp-vrijheden én de zekerheden en het gemak van een beveiliger in loondienst.

Zzp'en met vrijheid en zekerheid

Als je als zelfstandig beveiliger werkt via Tentoo, heb je alle vrijheid van een zzp’er, maar dan zonder de zorgen over administratie of belastingen. Daarnaast ben je automatisch verzekerd tegen werkloosheid (WW), ziekte (ZW) en arbeidsongeschiktheid (WIA). Zo voorkom je dat je niets binnenkrijgt wanneer je uitvalt wegens ziekte of wanneer je even geen beveiligingsklussen hebt.

Geen administratief gedoe

Tentoo regelt bovendien je facturatie en zorgt dat jij je geld binnen 7 dagen ontvangt. Je loopt dus geen risico met wanbetalers en slaat het administratieve gedoe over. Steeds meer zelfstandig beveiligers combineren op deze manier vrijheid met zekerheid.

Geen KVK

Als je op de traditionele manier als zelfstandig beveiliger aan de slag gaat, moet je je als zzp’er inschrijven bij de KVK. Daarna ontvang je automatisch een eigen BTW-nummer voor alle administratieve zaken. Als je via Tentoo onderneemt, heb je zelf geen KVK-inschrijving en BTW-nummer nodig.

Jezelf ontwikkelen

Wanneer je via Tentoo als zelfstandige werkt, heb je onbeperkt gratis toegang tot de Academy for Flex. Dit is een gratis online leerplatform met honderden trainingen en micro-learnings, die maandelijks verder uitbreidt. Hier zitten veel gespecialiseerde beveiligingscursussen tussen. Ook kun je je op kosten van Tentoo verder ontwikkelen met verdiepende, geaccrediteerde beveiligingsopleidingen.

Jouw zzp-­voordelen:

Je hebt geen KVK-inschrijving of BTW-nummer nodig

Je bent automatisch verzekerd tegen ziekte en werkloosheid

Je hebt binnen 7 dagen je geld

Je administratie wordt voor je verzorgd

Je loopt geen risico met wanbetalers

Je mag werken voor één of meerdere opdrachtgevers

Toegang tot (gratis) beveiligingsopleidingen

Een helpdesk zit klaar om jouw vragen te beantwoorden

TENTOO BEWEEGT MEE MET BEVEILIGERS

Tentoo laat werkgevers, freelancers en zzp’ers onbekommerd ondernemen. Dat doen we al sinds 1992. Hoe? We nemen zorgen, risico’s en belemmeringen weg rondom uitbetalingen en werkgeverschap.

Op jaarbasis verlonen we tienduizenden medewerkers bij meer dan 11.000 bedrijven en we ondersteunen duizenden freelancers door heel Nederland. Hiertussen zitten veel beveiligingsbedrijven en zelfstandig beveiligers.

Daarnaast assisteren we zzp’ers met hun backoffice en bieden we uiteenlopende HR-diensten voor de medewerkers die ondernemers in eigen dienst hebben.