ONBEKOMMERD ONDERNEMEN


GEEN RISICO'S, GEEN ADMINISTRATIE

MEDEWER­KERS VERLONEN MET EEN PAYROLL­OVEREEN­KOMST

WANNEER START JIJ?

TENTOO

BEWEEGT MET JE MEE

De arbeidsmarkt verandert. Met Tentoo beweeg je eenvoudig mee.

De coronacrisis heeft de arbeidsmarkt flink veranderd. De toekomst van onze economie is onzeker, de werkloosheid is toegenomen en er zijn minder vacatures. Je zou bijna vergeten dat 1 januari 2020 de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in werking trad. Deze wet maakte vast werk minder vast en flexwerk minder flexibel. Een juiste verdeling tussen vast en flexibel personeel is precies waar werkgevers nu naar zoeken. Goed nieuws: ook met de WAB én de onzekere economie kun je medewerkers nog volop op flexibele basis inzetten.

Extra gemakken

Als je medewerkers via Tentoo verloont met een payrollovereenkomst, kun je personeel zelf werven en selecteren en exclusief voor jou laten werken.

Je krijgt er bovendien een hoop extra gemakken bij. De werkgeverstaken en risico’s liggen bij ons en je heb 24/7 controle en inzicht via ons state-of-the-art digitale portaal.

Ook handig: starten gaat snel en eenvoudig!

JOUW VOORDELEN


Medewerkers werken exclusief voor jou.

Zelf je personeel werven en aansturen.

Tentoo betaalt door bij ziekte.

Jij hoeft je geen zorgen te maken om de WAB.

Tentoo draagt de arbeidsrechtelijke risico's.

.Geen omkijken naar salarisadministratie.

Loonkosten worden voorgefinancierd.

De loonuitbetaling wordt verzorgd.

VERLONEN MET DE PAYROLL­OVEREENKOMST

De payrollovereenkomst in 45 seconden.


Als je medewerkers verloont op basis van een payrollovereenkomst, profiteer je bij ons van optimale ontzorging. Je werft je eigen medewerkers, deze medewerkers werken exclusief voor jou en je stuurt ze zelf aan. Tentoo neemt jouw werkgeverstaken en -risico’s uit handen. Zo kun jij onbekommerd ondernemen.

Wat is een payrollovereenkomst?

en payrollovereenkomst is een overeenkomst van opdracht tussen drie partijen: de medewerker, de opdrachtgever (jij) en de juridisch werkgever (Tentoo). Jij werft deze medewerker zelf en laat hem dan exclusief voor jouw bedrijf werken via Tentoo. De medewerker werkt voor jou, maar staat bij ons op de loonlijst. Wij zijn als juridisch werkgever onder meer verantwoordelijk voor:

 • Salaris uitbetalen
 • Premies en loonbelastingen afdragen
 • Loonkosten voorfinancieren
 • Loonstroken verstrekken
 • Ziek- en betermeldingen verwerken
 • Doorbetaling bij ziekte

Exclusiviteit en zelf werven

Een medewerkers mag via een payrollovereenkomst exclusief aan jouw organisatie ter beschikking worden gesteld. Wil hij via ons ook parttime ergens anders worden geplaatst? Dat kan, maar alleen met jouw toestemming. Met de payrollovereenkomst mag jij als opdrachtgever bovendien je eigen personeel werven, selecteren en aannemen, zonder dat Tentoo hierbij een rol hoeft te vervullen. Zo heb je volledige grip op de personele invulling van je team.

Ook de payrollkracht profiteert

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) zorgt dat ook medewerkers profiteren van het werken met een payrollovereenkomst. Een payrollmedewerker heeft namelijk dezelfde rechtspositie als medewerkers die jij zelf in dienst hebt. Hij heeft onder meer recht op dezelfde contractvormen en arbeidsvoorwaarden. Dit betekent in de praktijk bijvoorbeeld dat je een payrollkracht maximaal 3 jaar mag inzetten zonder dat hij een vast dienstverband krijgt; net als bij je eigen medewerkers. Krijgen medewerkers die bij jou op de loonlijst staan bonussen of extra vakantiedagen? Dan moet de payrollmedewerker dat ook krijgen.

Alles rondom de uitbetaling en administratie is goed geregeld, zodat ik me volledig kan richten op mijn bedrijf."

Mark Vester, Franchisenemer Kwalitaria Alkmaar

HOE WERKT HET IN DE PRAKTIJK?

 • Jij werft en selecteert een medewerker
 • Jij maakt werkafspraken met je medewerker (salaris, werkomvang, enzovoorts)
 • Tentoo wordt juridisch werkgever van de medewerker
 • De medewerker werkt exclusief voor jou en jij stuurt hem aan op de werkvloer
 • Jij geeft de gewerkte uren aan ons door
 • Tentoo financiert het loon voor, betaalt de medewerker uit en draagt de werkgeverslasten af
 • Tentoo draagt de arbeidsrechtelijke risico’s (doorbetaling bij ziekte, naheffingen, etc.)

Gebruiksvriendelijk digitaal portaal

Ons digitale portaal Pay4me maakt het jou als opdrachtgever extra makkelijk. Je hebt er 24/7 een volledig online inzicht in je (flexibele) personeelsbestand: van contracten en gewerkte uren tot loonstroken en facturen. Ook loonberekeningen voer je in Pay4me eenvoudig zelf uit. Sinds de invoering van de WAB heeft elke werknemer vanaf de eerste werkdag recht op een transitievergoeding. Onze transitievergoedingindicator toont de actuele hoogte van dit bedrag. Jouw flexkrachten krijgen een eigen Pay4me-account waarin ze hun gewerkte uren goedkeuren, loonstroken kunnen bekijken en persoonlijke wijzigingen kunnen doorvoeren.

Pieken, dalen en risicoloos groeien

Werkgevers kiezen om uiteenlopende redenen voor het verlonen van personeel. De één wil (door)groeien met minimale risico’s, de ander vangt er de pieken en dalen in het werkaanbod mee op. Daarnaast vinden veel ondernemers het gewoon fijn om hun werkgeversplichten – inclusief alle bijkomende risico’s en taken – uit te besteden.

Je personeel in goede handen

Jouw personeel is bij ons in goede handen. Als juridisch werkgever van tienduizenden freelancers en flexwerkers hechten we veel waarde aan goed werkgeverschap. En dat gaat veel verder dan het tijdig uitbetalen van de salarissen. We begeleiden medewerkers bij ziekte en re-integratie, bieden een pensioenregeling en geven medewerkers korting op opleidingen. Ook kunnen je flexkrachten onbeperkt gebruikmaken van onze online leeromgeving Academy for Flex. Dit biedt ze alle mogelijkheden om zich (persoonlijk) te ontwikkelen en hun inzetbaarheid op dearbeidsmarkt te vergroten.

Verlonen met een uitzendovereenkomst

Werken met de payrollovereenkomst is niet in iedere situatie de beste oplossing. Daarom bieden wij ook ‘verloning met een uitzendovereenkomst’. Dit geeft je meer flexibiliteit (medewerkers zijn tot 5,5 jaar flexibel inzetbaar), maar medewerkers werken hiermee niet exclusief voor jou. Meer weten over verlonen met een uitzendovereenkomst? Lees onze digitale brochure.

ZÓ EENVOUDIG START JE

Personeel verlonen via Tentoo gaat snel en eenvoudig. In drie stappen kan een medewerker binnen een dag voor jou aan de slag.

Werf je eigen personeel en maak onderling de werkafspraken

Geef de afspraken en gegevens van de medewerker digitaal aan ons door

Wij regelen alle administratie en de medewerker kan dezelfde dag al voor je werken

TENTOO BEWEEGT MET JE MEE

Tentoo laat werkgevers, freelancers en zzp’ers onbekommerd ondernemen. Dat doen we al sinds 1992. Hoe? We nemen zorgen, risico’s en belemmeringen weg rondom uitbetalingen en werkgeverschap. Op jaarbasis verlonen we tienduizenden medewerkers bij meer dan 11.000 bedrijven en we ondersteunen duizenden freelancers door heel Nederland. Daarnaast assisteren we zzp’ers met hun backoffice en bieden we uiteenlopende HR-diensten voor de medewerkers die ondernemers in eigen dienst hebben.

Brisker Group

Tentoo vormt samen met Holland Employment Experts en Pay for People de Brisker Group; de grootste juridisch werkgever van flexibele arbeidskrachten in Nederland. Dankzij deze samenwerking kan Brisker Group ieder type ondernemer helpen met elk arbeidsvraagstuk.

VRAGEN?

Heb je nog vragen over het verlonen van medewerkers met de payrollovereenkomst? Laat je vraag (of opmerking) hieronder achter en een van onze adviseurs neemt contact met je op.