Charles Darwin

Het zijn niet de sterkste soorten die overleven en ook niet de meest intelligente. Het is het soort dat het beste reageert op veranderingen

Oorsprong


Pay for People Group

Het label Pay for People is grondlegger van de Pay for People Group en is in 1998 gestart. Dit label is groot geworden doordat de eigenaar veel kennis heeft van het vakgebied en zelf software kan ontwikkelen, hij heeft maatsoftware gebouwd waarmee alle facetten van de dienstverlening grotendeels automatisch uitgevoerd kan worden.


De groei van het label liep tegen zijn grenzen aan. In samenwerking met een investeringsmaatschappij zijn ze een strategie gaan uitvoeren waarin ze andere payroll-organisatie overnemen om te groeien in marktaandeel.


Holland Payroll, Smart Services en later Tentoo zijn overgenomen in dit traject.


De organisatie is in 2016, vlak na de overname van Holland Payroll en Smart Services, een migratietraject gestart om deze twee labels over te zetten naar het platform van Pay for People. Dit traject is bijna afgerond!

Toekomst!


"Het zijn niet de sterkste soorten die overleven en ook niet de meest intelligente. Het is het soort dat het beste reageert op veranderingen”


De vier labels zijn individueel groot geworden in hun vakgebied. De uitdaging nu is om als groep door te groeien. Samenwerking en snel reageren staat centraal!


We kunnen er niet meer om heen: Agile. Agile werken, agile veranderen, organisaties willen meer agility. Maar wat is Agile nou eigenlijk? Als je het woord laat vertalen door Google zie je maar liefst vier betekenissen: behendig, lenig, vlug en rap. Tegenwoordig wordt agile vaak gebruikt in de zin van wendbaar en flexibel. En daarmee is agile organiseren een manier van organiseren die draait om flexibiliteit. Flexibiliteit die nodig is omdat de wereld om ons heen steeds sneller verandert.


Scrum is een projectaanpak waarmee in projecten sneller en beter resultaat wordt bereikt. Elk project kan in beginsel met Scrum worden uitgevoerd. Wij zijn gespecialiseerd in toepassing buiten de softwareontwikkeling. Het raamwerk van Scrum bestaat uit rollen, ceremonies en lijsten.

Leer er meer over in het filmpje.


https://youtu.be/DscM_hE4fF8

Kennis is macht, maar enthousiasme brengt iets in gang.”


Richard Branson

Enthousiasme!


Inmiddels zijn we bezig met dag twee van de pressure cooker. Tijdens de pressure cooker hebben we twee dagen doorlopen we vier korte sprints, zodat we kunnen oefenen met alle ceremonies en rollen van de Scrum-methode.


De eerste dag hebben we enorm veel bereikt. We hebben een nieuwe naam voor Flexipay 2.0 laten bedenken door de medewerkers zelf. Uiteindelijk hebben er meer dan 100 gestemd!!


De winnaar is Ivy geworden, bedacht door Fatima Shire!


"Het is modern, kort, makkelijk te houden, vriendelijk, niet goed af te korten, het is wel een aansprekende naam net alsof het onze collega is! Daarnaast betekent het klimop.


De naam is tot stand gekomen uit een brainstormsessie hier op kantoor." Fatima Shire


Het leuke hieraan is dat dit de eerste keer dat de organisatie als geheel bezig is geweest. Iedereen heeft zijn stem kunnen hebben.


We zijn nu bezig met het gezamelijk ontwerpen van een logo!