HANDLEI­DING

MATCHINGS­PLATFORM & PAY4ME

MATCHINGS­PLATFORM

Op het matchingsplatform vind je in één overzicht de openstaande vacatures van uitzendbureaus en de opdrachtgever/inlener. Je kunt hier solliciteren en we bieden we je nieuwe contracten aan. Je bereikt het platform via jobs.brisker.nl of via 'Vacatures' in Pay4me.

PAY4ME

Pay4me is de online portal van Tentoo. In deze handleiding lees je waar je Pay4me gebruikt en hoe de portal werkt. Hieronder leggen we uit hoe Pay4me werkt en hoe het samenwerkt met het matchingsplatform.

MATCHINGS­PLATFORM

SOLLICITEREN OP VACATURES

Jouw nieuwe baan start waarschijnlijk op het matchingsplatform, waar je kunt reageren op vacatures. Je komt op het matchingsplatform door in je browser naar jobs.brisker.nl te gaan. Op het matchingsplatform kun je je direct aanmelden door op Inloggen te klikken en daarna op Meld je nu aan. Zo kun je een gebruikersnaam en wachtwoord aanmaken, bij voorkeur aangevuld met extra gegevens. Het voordeel van het aanmaken van een (goedgevuld) account is dat de vacatures die je bovenaan ziet, beter aansluiten op je profiel. Je kunt ook zonder aanmelding alle vacatures bekijken. Zodra je een interessante vacature hebt gevonden, heb je bij die vacature de mogelijkheid om je aan te melden op het matchingsplatform. Je hebt uiteindelijk wel een account nodig om te kunnen solliciteren op een vacature. Tip: Heb je al een account voor Pay4me? Dan kun je vanuit dit portal naar het matchingsplatform via de knop 'Vacatures'.

De eerste keer inloggen

Wanneer je voor het eerst inlogt, vragen wij je om je gegevens in te voeren.

1. Persoonsgegevens: Hier vul je jouw persoonsgegevens, adres en gewenste zichtbaarheid. Tip: upload een foto zodat een potentiële opdrachtgever direct een gezicht bij jou heeft.

2. Werkervaring: Opleidingen, werkervaring, taalvaardigheden, rijbewijzen en certificaten zijn optioneel. We raden wel aan om hier zo veel mogelijk gegevens in te voeren. Zo kunnen wij de beste vacature(s) voor jou selecteren.

3. Voorkeuren: Geef je gewenste functiegroep en functie aan. Daarnaast is het optioneel om een branche, opleidingsniveau, gewenst salaris, maximum reisafstand, gewenste werktijden en jouw beschikbaarheid weer te geven. Ook hier geldt: vul zo veel mogelijk gegevens in om de beste vacature bij jouw profiel te zien.

Dashboard

Zodra je bent ingelogd, kom je in je persoonlijke dashboard terecht. Hier vind je een overzicht van jouw opgeslagen vacatures, kun je reageren op matches en wijzig je jouw persoonlijke profiel. Daarnaast tonen we hier vacatures die bij jouw profiel passen.

1. Voorgestelde vacatures: Hier zie je een overzicht van alle vacatures die op basis van jouw profiel interessant voor jou zijn.

2. Favoriete vacatures: Een vacature kun je als favoriet opslaan door op het hartje naar de vacature te klikken. Een overzicht van al je favoriete vacatures vind je hier.

3. Mijn sollicitaties: Zodra je op een vacature gereageerd hebt, zie je de vacature onder mijn sollicitaties staan.

4. Mijn matches: Wanneer de opdrachtgever jouw sollicitatie in behandeling neemt, maakt hij/zij dit kenbaar door een status aan je toe te kennen. De mogelijke statussen zijn geselecteerd, gesprek, afgewezen, aanbod gedaan en aangenomen. Vanaf de status geselecteerd kunnen jullie contact met elkaar opnemen.

Mijn profiel

Klik op mijn profiel om je persoonsgegevens, werkervaring, voorkeuren en accountgegevens aan te passen.

Vacature zoeken

Een potentiële opdrachtgever kan een vacature ID met jou delen. Door middel van een vacature ID kom je direct bij de vacature van de opdrachtgever uit. Heb je een vacature ID ontvangen? Voer deze dan in bij vacatures zoeken.

Solliciteren

Om op een vacature te solliciteren klik je de betreffende vacature aan. Naast de functietitel staat de knop solliciteren. Hier klik je op. Vervolgens geef je aan of je eerder werkzaam bij de opdrachtgever bent geweest. Zodra je de vereiste informatie hebt ingegeven, klik je op bevestigen. Gefeliciteerd, je hebt nu gesolliciteerd! Je vindt de vacature nu terug onder mijn sollicitaties.

PAY4ME

AAN DE SLAG

Ga je via ons aan de slag? Gefeliciteerd! In onze online portal Pay4me vind je alles wat je nodig hebt. Je logt eenvoudig in bij Pay4me met je persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Deze inloggegevens hebben wij naar het door jou opgegeven e-mailadres verstuurd. Bewaar deze e-mail goed.

1. Ga naar www.pay4me.nl of klik op de link in de e-mail waar jouw inloggegevens in staan. 2. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in. 3. Klik op inloggen.

Tip: Ben je jouw wachtwoord vergeten? Klik dan op wachtwoord vergeten. Vul je gebruikersnaam en je e-mailadres in. Dan krijg je een nieuw wachtwoord toegezonden.

Let op: Weet je je gebruikersnaam niet meer? Neem dan contact met onze Servicedesk op via servicedesk@tentoo.nl of 020 – 420 20 70.

JE PERSOON­LIJKE START­PAGINA

Zodra je inlogt in Pay4me, kom je op je persoonlijke startpagina terecht. Aan de linkerkant zie je een keuzemenu.

Mededelingenbord

Belangrijke berichten staan op het mededelingenbord in het midden van de startpagina. Hier staat bijvoorbeeld een bericht als je een arbeidsovereenkomst moet tekenen. Ook krijg je hier een persoonlijke melding als wij aanvullende gegevens van je nodig hebben om je salaris uit te betalen.

Arbeidsovereenkomst ondertekenen

Een arbeidsovereenkomst onderteken je eenvoudig digitaal via Pay4me. Volg daarvoor de volgende stappen. 1. Klik via de melding op documenten, of ga naar overig → mijn gegevens → documenten. 2. Klik op downloaden. 3. Je krijgt een pop-up in beeld met de vraag: Je kunt dit contract digitaal ondertekenen. Wil je dit doen? Klik hier op ok. 4. Lees de overeenkomst aandachtig door en ga akkoord met de inhoud. 5. Klik op de vraag code per sms aan om de authenticatiecode te ontvangen en vul de code in. 6. Zet nu je handtekening in het daarvoor bedoelde vak. Let op: de digitale handtekening moet volgens de wet nauwkeurig overeenkomen met de handtekening op je legitimatiebewijs. Een goede digitale handtekening plaatsen kan moeilijk zijn. Daarom raden we je aan om een paar keer te oefenen. Klik op reset om je handtekening opnieuw te plaatsen. Zodra je tevreden bent met je digitale handtekening klik je op opslaan. We versturen de arbeidsovereenkomst nu direct digitaal naar je contactpersoon. 7. Als wij de arbeidsovereenkomst hebben ontvangen en goedgekeurd, vind je de overeenkomst onder overig → mijn gegevens → documenten. Hier staan al je arbeidsovereenkomsten met een datum van akkoord.

Printen en ondertekenen

Het is ook mogelijk om je arbeidsovereenkomst te printen en te ondertekenen. Je print de arbeidsovereenkomst door op annuleren te klikken als je de pop-up met de vraag: Je kunt dit contract digitaal ondertekenen. Wil je dit doen? In beeld krijgt. Een kopie van de getekende arbeidsovereenkomst upload je vervolgens in Pay4me.

UREN

Indien je opdrachtgever ervoor heeft gekozen dat jij je gewerkte uren zelf mag invoeren, krijg je de optie uren. Onder uren voer je gewerkte uren in, kun je uren accorderen, onkosten declareren en gewerkte uren terugzien.

Uren doorgeven

Om gewerkte uren door te geven, klik je op uren en vervolgens op invoeren. Selecteer de juiste plaatsing en de juiste periode. Wil je naast je normale uren nog andere vergoedingen declareren? Klik dan op het plusje (+) om een extra regel toe te voegen. Via de drop down-functie vind je verschillende componenten, zoals vakantiedagen, overuren en variabele reiskosten. Een kostenplaats, projectnummer of projectnaam voeg je toe via de optie kostenplaats in het werkbriefje.

Om gewerkte uren door te geven, klik je op Uren en vervolgens op Invoeren. Selecteer de juiste plaatsing en de juiste periode. Wil je naast je normale uren nog andere vergoedingen declareren? Klik dan op het plusje (+) om een extra regel toe te voegen. Via de drop down-functie vind je verschillende componenten, zoals vakantiedagen, overuren en variabele reiskosten. Een kostenplaats, projectnummer of projectnaam voeg je toe via de optie kostenplaats in het werkbriefje.

Klik op het pennetje om de regel te wijzigen. Zodra je de juiste uren hebt ingevoerd, keur je het uurbericht goed. Dit doe je door te klikken op uren en dan op berichten, of via de melding op de startpagina. Na het goedkeuren wordt het bericht ter controle aan je opdrachtgever aangeboden. Tentoo verwerkt de uren en zet deze klaar voor betaling nadat het uurbericht door je opdrachtgever is geaccordeerd.

Let op: Zorg voor een duidelijke omschrijving van de achtergrond van een vergoeding. Deze informatie hebben wij nodig voor de fiscus. Bij reiskosten vermeld je de adressen en de afstand.

Let op: Om ervoor te zorgen dat je opdrachtgever niet elke dag afzonderlijk de uren ter accordering opgestuurd krijgt, kun je jouw gewerkte uren één keer per week indienen. Dit betekent dat zodra de uren akkoord zijn, aanvullen of corrigeren niet meer mogelijk is. Ons advies is dan ook om de uren in één keer aan het einde van de week in te dienen.

Tip: Geef gewerkte uren tijdig door. Een periode die te lang geleden is, verdwijnt uit het overzicht.

LOONSTROKEN

Op de pagina Loonstroken vind je een overzicht van de loonstroken die je van Tentoo hebt ontvangen. Ook kun je op deze pagina jouw jaaropgaven opvragen. Onder de balk met het woord Periode kun je op iedere gewenste periode klikken waarvan je het loonstrokenoverzicht wilt zien.

Jaaropgaven opvragen

Vraag onder Jaaropgaaf jouw jaaropgaven van Tentoo op. Klik daarvoor op het jaar waarvan je de jaaropgaaf wilt opvragen.

Pro forma bruto-netto berekening maken

Een pro forma berekening is een proefloonstrook die laat zien welke premies en inhoudingen plaatsvinden. Vul voor deze berekeningen alle velden in en klik op bereken. Let op: het resultaat van de berekening is een schatting. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan het resultaat.

CONTRACTEN EN DOCUMENTEN

Je arbeidsovereenkomst(en) vind je op de startpagina in het keuzemenu onder de button Overig. Open dit keuzemenu en kies de pagina Mijn gegevens. Om een arbeidsovereenkomst in te zien, klik je op Documenten en op Bekijken. Je kunt het document ook uitprinten.

Onder de button Overig vind je ook Downloads. Hier staat een lijst van documenten over verschillende onderwerpen, zoals handleidingen en uitzendcao’s. Daarnaast kun je hier terecht voor meer informatie over ziekmelden en loonbetalingen.

VRAGEN?

Is er nog iets onduidelijk? Op de volgende pagina beantwoorden we in de FAQ de meestgestelde vragen.