ONBEKOMMERD ONDERNEMEN


MAXIMALE FLEXIBILITEIT

MEDEWERKERS VERLONEN MET EEN UITZEND­OVEREEN­KOMST

WANNEER START JIJ?

TENTOO

BEWEEGT MET JE MEE

De arbeidsmarkt verandert. Met Tentoo beweeg je eenvoudig mee.

De coronacrisis heeft de arbeidsmarkt flink veranderd. De toekomst van onze economie is onzeker, de werkloosheid is toegenomen en er zijn minder vacatures. Je zou bijna vergeten dat 1 januari 2020 de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in werking trad. Deze wet maakte vast werk minder vast en flexwerk minder flexibel. Een juiste verdeling tussen vast en flexibel personeel is precies waar werkgevers nu naar zoeken. Goed nieuws: ook met de WAB én de onzekere economie kun je medewerkers nog volop op flexibele basis inzetten.

Extra gemakken

Als je medewerkers via Tentoo verloont met een uitzendovereenkomst, kun je ze tot 4 jaar inzetten zonder dat je een vaste aanstelling hoeft te geven. Maximale flexibiliteit dus! Je krijgt er bovendien een hoop extra gemakken bij. Wij nemen je werkgeverstaken en -risico’s uit handen, je profiteert van ons unieke online matchingsplatform en je houdt 24/7 controle via ons state-of-the-art digitale portaal.

Ook handig: starten gaat snel en eenvoudig!

JOUW VOORDELEN


Jij zet je medewerkers tot 4 jaar flexibel in.

Jij stuurt zelf je personeel aan.

Tentoo betaalt door bij ziekte.

Jij hoeft je geen zorgen te maken om de WAB.

Tentoo draagt de arbeidsrechtelijke risico's.

Geen omkijken naar salarisadministratie.

Loonkosten worden voorgefinancierd.

De loonuitbetaling wordt verzorgd.

VERLONEN MET EEN UITZEND­OVEREENKOMST

De uitzendovereenkomst geeft veel flexibiliteit en gemak.


Als je personeel inzet op basis van een uitzendovereenkomst, profiteer je bij ons van maximale flexibiliteit en optimale ontzorging. Je kunt medewerkers tot maar liefst 4 jaar op flexibele basis inzetten. Over je taken en risico’s als werkgever hoef je je niet te bekommeren: die liggen bij ons.

Wat is een uitzendovereenkomst?

Een uitzendovereenkomst is een arbeidsovereenkomst tussen drie partijen: de medewerker, de opdrachtgever (jij) en de juridisch werkgever (Tentoo). De medewerker werkt voor jouw organisatie, maar staat bij ons op de loonlijst. Wij zijn als juridisch werkgever onder meer verantwoordelijk voor:

 • Salaris uitbetalen
 • Premies en loonbelastingen afdragen
 • Loonkosten voorfinancieren
 • Loonstroken verstrekken
 • Ziek- en betermeldingen verwerken
 • Doorbetaling bij ziekte

Exclusiviteit en allocatie

Als je een medewerker inzet met een uitzendovereenkomst mag hij niet exclusief aan jouw organisatie ter beschikking worden gesteld. De flexwerker moet de mogelijkheid hebben om ook (parttime) voor een andere opdrachtgever te werken. Jij profiteert van flexibiliteit, maar jouw medewerker ook. De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) verplicht ons ook om bij het werken met een uitzendovereenkomst een rol te spelen bij het ‘bij elkaar brengen van vraag en aanbod’. De zogeheten allocatiefunctie. Dit doen wij met ons matchingsplatform (daar komen we hieronder op terug).

Pieken, dalen en risicoloos groeien

Werkgevers kiezen om uiteenlopende redenen voor het verlonen van personeel. De één wil (door)groeien met minimale risico’s, de ander vangt er de pieken en dalen in het werkaanbod mee op. Daarnaast vinden veel ondernemers het gewoon fijn om hun werkgeversplichten – inclusief alle bijkomende risico’s en taken – uit te besteden.

TOT 4 JAAR FLEXIBILITEIT

Als aanbieder van flexibele arbeid mogen wij de ‘CAO voor uitzendkrachten’ hanteren. Onderdeel van deze cao is dat medewerkers tot 4 jaar lang flexibel mogen worden ingezet. En daar profiteer jij als opdrachtgever van. Medewerkers worden ingedeeld in het fasesysteem van branchevereniging NBBU, waarbij de indeling afhankelijk is van het werkverleden van de medewerker. Dit is de fase-opbouw:


FASE 1

Duur: 8 weken

Je betaalt alleen voor de gewerkte uren en je kunt de samenwerking op elk moment beëindigen.


FASE 2

Duur: 44 weken

De medewerker bouwt pensioen op (verder is deze fase vergelijkbaar met fase 1).


FASE 3

Duur: maximaal 3 jaar

Je mag de medewerker zesmaal een contract voor bepaalde tijd geven.


FASE 4

Duur: onbepaalde tijd

Na 4 jaar flexibele arbeid heeft de medewerker recht op een vaste aanstelling.

VIND PERSONEEL VIA ONS MATCHINGS­PLATFORM

Het matchingsplatform.


Je mag werken met ons matchingsplatform. Dit online platform helpt jou om snel de beste kandidaat te vinden voor jouw vacature of opdracht. Je plaatst eenvoudig je vacature(s) en iedereen op het matchingsplatform kan hierop solliciteren.

Ons platform bevat meer dan 20.000 flexwerkers. Wij helpen jou met het opstellen van die vacatures en met het screenen van de kandidaten. Is er een match en wil jij de kandidaat graag inzetten? Dankzij de naadloze integratie met ons backoffice systeem Pay4me kan jouw ‘match’ al binnen een dag op flexibele basis voor je werken.

Voordelen van het matchingsplatform

 • Gratis vacaturetool
 • Jouw vacature in beeld bij ruim 20.000 flexwerkers
 • Match met voor jou bekende en onbekende kandidaten
 • Screening van profielen voor geschikte kandidaten
 • Hulp bij het opstellen van vacatures
 • Koppeling met jouw account in ons online HR-portaal

Gebruiksvriendelijke digitaal portaal

Het matchingsplatform is geïntegreerd in ons digitale portaal Pay4me. Dit portaal geeft jou 24/7 een volledig online inzicht in je (flexibele) personeelsbestand: van contracten en gewerkte uren tot loonstroken en facturen. Ook loonberekeningen voer je in Pay4me eenvoudig zelf uit. Sinds de invoering van de WAB heeft elke werknemer vanaf de eerste werkdag recht op een transitievergoeding. Onze transitievergoedingindicator toont de actuele hoogte van dit bedrag. Jouw flexkrachten krijgen een eigen Pay4me-account waarin ze hun gewerkte uren goedkeuren, loonstroken kunnen bekijken en persoonlijke wijzigingen kunnen doorvoeren.

Je personeel in goede handen

Als juridisch werkgever van tienduizenden freelancers en flexwerkers hechten we grote waarde aan goed werkgeverschap. En dat gaat veel verder dan het tijdig uitbetalen van de salarissen. We begeleiden medewerkers bij ziekte en re-integratie, bieden een pensioenregeling en diverse collectiviteitskortingen. Ook kunnen je flexkrachten onbeperkt gebruikmaken van onze uitgebreide online leeromgeving Academy for Flex.

Pay4me.


Ziekteverzekering: volledig of gedeeltelijk

Tentoo biedt de uitzendovereenkomst in twee varianten aan: met een volledige ziekteverzekering en met een gedeeltelijke ziekteverzekering.

Volledige ziekteverzekering

Je dekt je volledig in tegen ziekte van je medewerkers. Tentoo betaalt direct door wanneer een medewerker zich ziekmeldt. Jij hebt hierin geen eigen risico.


Wij reserveren het vakantiegeld, de vakantiedagen en de feestdagen.


Deze variant wordt veel gebruikt voor medewerkers die gedurende een langere periode een vast aantal uren voor een opdrachtgever werken.

Gedeeltelijke ziekteverzekering

Je hebt een eigen risico bij ziekte. Na 10 (of meer) ziektedagen neemt Tentoo de doorbetaling over. Zo loop je geen risico bij langdurige ziekte.


Wij betalen het vakantiegeld en de bovenwettelijke vakantiedagen direct uit.


Deze variant wordt veel gebruikt voor oproepkrachten, voor medewerkers die weinig uren voor een opdrachtgever werken en voor medewerkers die een korte periode bij een opdrachtgever werken. Omdat je een eigen risico hebt is de omrekenfactor voor deze variant voordeliger.

Op het ene evenement hebben wij meer mensen nodig dan op het andere evenement, en ook verschillende soorten werknemers. Dankzij Tentoo kan dat."

Cynthia Boven, Algemeen Directeur M&F Security

Zó eenvoudig start je

Personeel verlonen via Tentoo gaat snel en eenvoudig. In drie stappen kan een medewerker binnen een dag voor jou aan de slag.

Match met een geschikte kandidaat via ons matchingsplatform.

Geef de afspraken en gegevens van de medewerker digitaal aan ons door.

Wij regelen alle administratie en de medewerker kan dezelfde dag al voor je werken.

VERLONEN MET EEN PAYROLL­OVEREENKOMST


Werken met de uitzendovereenkomst is niet in iedere situatie de beste oplossing. Daarom bieden wij ook ‘verloning met de payrollovereenkomst’. Dit biedt iets minder flexibiliteit, maar biedt de mogelijkheid om medewerkers helemaal zelf te werven en selecteren en exclusief voor jou te laten werken. Meer weten over verlonen met een payrollovereenkomst? Lees onze digitale brochure.

TENTOO BEWEEGT MET JE MEE

Tentoo laat werkgevers, freelancers en zzp’ers onbekommerd ondernemen. Dat doen we al sinds 1992. Hoe? We nemen zorgen, risico’s en belemmeringen weg rondom uitbetalingen en werkgeverschap. Op jaarbasis verlonen we tienduizenden medewerkers bij meer dan 11.000 bedrijven en we ondersteunen duizenden freelancers door heel Nederland. Daarnaast assisteren we zzp’ers met hun backoffice en bieden we uiteenlopende HR-diensten voor de medewerkers die ondernemers in eigen dienst hebben.

Brisker Group

Tentoo vormt samen met Holland Employment Experts en Pay for People de Brisker Group; de grootste juridisch werkgever van flexibele arbeidskrachten in Nederland. Dankzij deze samenwerking kan Brisker Group ieder type ondernemer helpen met elk arbeidsvraagstuk.

VRAGEN?


Heb je nog vragen over het verlonen van medewerkers met de uitzendovereenkomst? Laat je vraag (of opmerking) hieronder achter en een van onze adviseurs neemt contact met je op.